меню

Какво е семантично ядро и как да го създадем?

семантинчно ядро

Какво е семантично ядро?

Семантично ядро е съвкупност от всички ключови думи и изрази, които определят и характеризират дадени продукти, дейности и услуги.

Когато потребителят пише в търсачката, той търси информация или решение на своя казус. По ключовите думи, алгоритмите на тези търсачки разбират дали Вашето съдържание е релевантно към търсенето на клиента. В случай, че това е така, Вашият сайт бива предложен на потребителя като място, където да намери информацията или услугата, която търси.

 

Най-важното за семантичното ядро!

Най-важното, което трябва да запомните е, че създаването и обслужването на семантичното ядро е някаква невероятна глупост, която е създадена 100% с маркетингова цел преди време от някоя от първите фирми в индустрията и всички в SEO сферата (само в България) пишат за него. 

И именно затова и ние пишем за него – защото  “content is king” / „съдържанието е крал “. Тъй като ние сме професионалисти, ние не можем да си позволим да се излагаме. Никой, който реално знае какво прави в тази индустрия, не прави „клъстъри“ с думи. Фактът, че го има на толкова много места, трябва да Ви говори за колко добри „специалисти“ става въпрос.

 

Как реално се прави SEO оптимизация?

SEO оптимизацията се прави ръчно за всяка страница и за всеки продукт по отделно. Защото:

Пример: Ако продавате led осветление, прахосмукачки и сешоари няма как да използвате същите ключови думи, за да ги опишете адекватно. За да могат правилно да се индексират от алгоритъма на търсачките и сайта Ви да бъде предложен на потребителя като решение на неговото търсене.

Пробвайте и ни пишете! Ако успеете може би има място за Вас в екипа ни!

Категорията, в която са, най-вероятно ще е „сбирщайн“ от всякакви фрази, но отделните продукти, услуги и индустрии се описват самостоятелно.

Това, за което са прави е, че е изключително трудоемко, тъй като се прави ръчно. Да продължим примера с led осветлението (480 т.) – за да се индексирате правилно на Вас ще Ви трябват (по трафик търсения на месец):

– лед осветление – 1900

– лед крушки – 1900

– led лампи – 1600

– led крушки – 1300

– лед лампи за таван – 720 и т.н.

 

Къде е истинската трудност на SEO оптимизацията?

Един от нашите клиенти е в международната преводаческата индустрия. Той обаче не работи с крайни клиенти и не желае подобен трафик (след малко ще разберете защо). Иначе казано, компанията работи само с други компании за преводи, като подизпълнител на техни поръчки – като цялото тази логистика остава тайна за крайния клиент.

Нашата задача е да привлечем повече от тези фирми, за да генерират повече договори и ревеню. И тук става истинската магия.

Ако привлечем всякакъв международен трафик, което са милиони търсения на месец и е сравнително лесна задача, ще постигнем следното: LiveChat-a (чата в реално време) и имейл съпорта им ще ритнат камбаната и ще им трябват мигновено много повече хора, докато реално те ще генерират само малки договори и в хаоса ще изпускат големите клиенти. Как успяхме?

 

Бъди клиента!

Първия въпрос е: ако аз съм компания и ми трябва подизпълнител, как ще започна своето търсене? Единственото решение е да бъдем клиента. След подробно запознаване със 100-те най-големи фирми в преводаческата индустрия (оказа се, че си имат списък и си мерят ревенютата), прочитане на 100-тици статии през месеците и следене на тяхната междуфирмена комуникация, намерихме правилните фрази, които крайните клиенти даже не подозират, че съществуват:

Примери:

– l10n, което е Localization – е процес на културно адаптиране на продукти, съобщения или услуги, за да може правилно те да стигнат потенциален клиент на целевия пазар.

– LSP – language service provider – доставчик на езикови услуги и така нататък.

За да се постигне истинска SEO оптимизация, която да генерира продажби, а не трафик, трябва да се инвестира много време, за да се разберат и най-малките специфики на индустрията, в която е клиента.

 

Заключение за SEO-то и семантичното ядро

1) Семантичното ядро e пълна глупост, която вирее само в България.

2) Да си сложиш поле в сайта, че извършваш услуга, от която нищо не разбираш, е като да си напишеш в CV-то, че си хирург и да отидеш да оперираш някого. И в двата случая е престъпление, но с различна тежест.

3) Най-голямата трагедия е, че SEO-то на повечето компании, които предлагат услугата в България, е меко казано смешно и нарушава всички правила на Google за добра оптимизация. Ако сте стигнали до тук знайте, че не трябва да сте специалист, за да го установите и в 10 минути можем да Ви го докажем – да, толкова е очевадно.

4) Ако решите да изберете друга компания или вече ползвате някой и имате съмнения, поискайте безплатна консултация и с удоволствие ще Ви отговорим на въпросите.

5) За всеобщо съжаление света, в който живеем се напълни с измамници и некадърници – от плочкаджията до доктора – има опасност да уцелите голям подводен камък. Ние не правим плочки, не правим къстом код сайтове (поне не в пълния смисъл на израза), ние фокусирано се занимаваме със създаване на WordPress сайтове, SEO оптимизация и създаване на съдържание и медия. За всяко от изброените е отговорен отделен специалист с минимум 5+ години международен опит, който сме успели да откраднем от големите в индустрията.

Нашите консултации са безплатни и Ви приканваме да ни се доверите да свършим работата за Вас. Обадете се, нищо не губите.

 
Сподели сега
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest